U bent hier: Borstellingskrediet en Groeifaciliteit

Garantie van de staat 

Door diverse banken en participatiemaatschappijen kunnen onder (gedeeltelijke) garantie van de Nederlandse overheid speciale vormen van krediet en eigen vermogen  worden verstrekt. Als uw onderneming in de kern gezond is maar tijdelijk onvoldoende zekerheden kan bieden of tijdelijk onvoldoende solvabel is, kunnen deze faciliteiten uitkomst bieden.

Voor het MKB zijn er het Borgstellingskrediet (BSK) en de Groeifaciliteit. Het BSK is een door de overheid gegarandeerd vorm van krediet bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers en 50 miljoen euro omzet. De maximum overheidsgarantie bedraagt doorgaans 1,5 miljoen euro. De groeifaciliteit betreft een achtergestelde lening of aandelenkapitaal met overheidsgarantie tot maximaal 25 miljoen euro.

Voor grotere ondernemingen is er de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO) waarbij de overheid voor 50% garant staat voor bedragen tot maximaal 150 miljoen euro.

Croon & Magendans kan u deskundige hulp bieden bij het aanvragen van staatsgegarandeerd krediet. Wilt u hierover meer informatie? klik hier

Meer informatie over de financiering van uw bedrijf:

Meer informatie of contact

Klik op de button: