U bent hier: Liquiditeit en financiering

Liquiditeit en financiering

“Een bedrijf gaat niet failliet door een slechte solvabiliteit, wel door een slechte liquiditeit”. Over deze stelling valt te discussiëren. Maar er is een kern van waarheid. Een winstgevend en solvabel bedrijf genereert lang niet altijd (voldoende) cashflow. Groeien is mooi en soms zelfs noodzakelijk maar zorgt vaak voor aanzienlijke druk op de liquiditeit. Niet zelden is  de ontwikkeling van het werkkapitaal oorzaak van financieringsproblemen.

Een juiste afstemming van de financiering op de cash-flow van uw onderneming is cruciaal. Tijdige en betrouwbare resultaten- en liquiditeitsprognoses zijn een essentieel stuurelement voor uw onderneming, en zorgen voor een vertrouwensrelatie met uw bank en andere financiers. Wij zijn erkend gesprekspartner van bijzonder beheer afdelingen van banken.   

Croon & Magendans brengt uw cashflow en financieringsstructuur in kaart. Wij signaleren de pijnpunten en komen met gedegen voorstellen om de cashflow te optimaliseren en uw financieringsstructuur te verbeteren. 

Wilt u eens van gedachten wisselen over de financiële situatie van uw bedrijf?  klik hier

Meer informatie over de herstructurering van uw onderneming:

Meer informatie of contact

Klik op de button: