U bent hier: Overnamefinanciering

Financiering overname

Een goede financiering is cruciaal voor het slagen van een overname. De financiering van een overname vindt plaats in een mix van eigen en vreemd vermogen.  Financiers verwachten van de koper dat hij / zij redelijkerwijs al het mogelijke doet om geld in te brengen. De verkoper kan worden gevraagd een deel van de koopsom tijdelijk in het bedrijf te laten als achtergestelde lening.

De financiering van een overname wordt meestal verstrekt op 2 verschillende niveau's: de koopholding en de werkmaatschappij(en). Van belang is dat de financiering zo wordt opgezet dat de financiële positie van de onderneming door de markt als voldoende solide wordt gezien. Leveranciers, opdrachtgevers en kredietverzekeraars zullen hierop toezien. De cashflow van de onderneming moet voldoende zijn om de financiering van de overname in circa 5 jaar af te lossen.

Croon & Magendans heeft ruime ervaring op het gebied van overnamefinanciering. Al vroeg in het traject worden de financieringsmogelijkheden onderzocht. Samen met u stellen wij de financieringsaanvraag op, leggen deze voor aan enkele banken en helpen u bij de onderhandelingen. Croon & Magendans treedt alleen voor u op en ontvangt geen commissie van financiers.  

Wilt u meer informatie over de financiering van een overname?  klik hier

Meer informatie over de financiering van uw bedrijf:

Meer informatie of contact

Klik op de button: